Tinginys – vienas tų desertų, kuris niekada neišeina iš mados. Paprastas, nostalgiškas ir nepaprastai skanus – jis primena vaikystės skonius, kai vos keli ingredientai virtuvėje […]
Naminiai vafliai sekmadienio rytui – be papildomo cukraus
Kas gali būti geriau už sekmadienio rytą, kai virtuvėje pasklinda šilti vaflių kvapai, o ant stalo garuoja puodelis kavos? Naminiai vafliai – tai jauki tradicija, […]
Marinuoti agurkėliai – traškūs ir kvapnūs ištisus metus
Marinuoti agurkėliai – tikras lietuviškos virtuvės klasikos simbolis. Jie ne tik puikiai dera prie bulvių, mėsos ar silkės, bet ir suteikia gaivumo bei traškumo įvairiems […]
Namų gamybos picos padas be mielių – greitai ir paprastai
Picą mėgsta beveik visi – ji tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susitikimui. Tačiau kartais norisi greito, lengvo ir mažiau kaloringo varianto be mielių. Tokiu […]
Purios varškės spurgos – traškios išorėje, minkštos viduje
Varškės spurgos – tikras klasikos simbolis, kuris niekada neatsibosta. Jos kvepia vaikyste, sekmadienio rytais ir šiltais prisiminimais iš močiutės virtuvės. Purios, švelnios, traškios iš išorės, […]
Indiškas tikka masala vištienos troškinys su ryžiais
Indiškas tikka masala vištienos troškinys – tai patiekalas, kuris sujungia egzotiškų prieskonių aromatą, švelnią vištienos tekstūrą ir kreminį padažą, suteikiantį nepaprastą skonio gylį. Šis patiekalas […]
Sovietinės virtuvės tradicijos: patiekalai, kurie liko atmintyje
Sovietmečio virtuvė daugeliui žmonių asocijuojasi su nostalgija ir vaikystės prisiminimais. Nors tie laikai jau seniai praėję, daugelis patiekalų išliko populiarūs ir šiandien. Jie primena paprastumą, […]
Trapūs sviestiniai sausainiai su vanile – klasikinis receptas
Trapūs sviestiniai sausainiai – tai vienas tų kepinių, kurie niekada neišeina iš mados. Jie tinka tiek kasdienai prie kavos, tiek šventiniam stalui ar dovanai artimam […]
Purūs mieliniai blynai savaitgalio pusryčiams
Savaitgalio rytai – tam, kad sustotume, atsipalaiduotume ir mėgautumėmės maistu. Vienas iš paprasčiausių, bet nepaprastai džiuginančių būdų tai padaryti – išsikepti purių mielinių blynų. Jie […]
Aštri čili sriuba vakarienei – sušildo ir pamaitina
Vėsiais vakarais niekas taip nešildo, kaip garuojantis dubuo aštrios čili sriubos. Šis patiekalas – tai daugiau nei tik sriuba: tai sodraus skonio, aromatingas ir energijos […]
