Plovas – tai daugiau nei patiekalas. Tai Rytų kultūros simbolis, jungiantis skonius, aromatus ir šeimos tradicijas. Jis gaminamas nuo Centrinės Azijos iki Kaukazo, o kiekvienas […]
Itališka panna cotta – elegantiškas desertas kiekvienai progai
Panna cotta – tai vienas žinomiausių itališkų desertų, garsėjantis savo švelnia, kreminės tekstūros konsistencija ir subtiliu skoniu. Išvertus iš italų kalbos, „panna cotta“ reiškia „virta […]
Naminio konservavimo tradicijos: kaip išsaugoti vasaros skonius
Konservavimas yra sena tradicija, kuri leido mūsų protėviams mėgautis vasaros gėrybėmis visus metus. Šiandien, kai parduotuvėse galima rasti beveik viską, daugelis vis tiek renkasi gaminti […]
Fish and chips britiškai – trašku ir sotu
Fish and chips – tai daugiau nei patiekalas. Tai tikras britų kultūros simbolis, be kurio neįsivaizduojama nei pajūrio užeiga, nei jaukus pub’as. Auksu traškanti žuvis, […]
Lengvi spring rolls su daržovėmis ir krevetėmis
Spring rolls, arba gaivieji suktinukai, – tai populiarus Azijos virtuvės patiekalas, kuris pastaraisiais metais tapo itin mėgstamas ir Lietuvoje. Jie ne tik lengvi ir gaivūs, […]
Tikri čeburekai su mėsa – traškūs kaip turguje
Čeburekai – vienas tų patiekalų, kurį sunku pamiršti paragavus. Karšti, traškūs, su sultingu mėsos įdaru ir plona, burbuliukais padengta plutele – jie sukelia nostalgiškus prisiminimus […]
Vafliai elektrinėje vaflinėje: traškūs be vargo
Vafliai – tai vienas tų patiekalų, kuris sukelia nostalgiją ir primena vaikystės kvapus virtuvėje. Kvapnūs, auksinės spalvos ir maloniai traškūs, jie puikiai tinka tiek pusryčiams, […]
Azijietiškas pad thai – gardus makaronų patiekalas namuose
Pad Thai – vienas garsiausių Tailando virtuvės patiekalų, kuris jau seniai išplito po visą pasaulį. Tai švelniai saldžiarūgščio skonio makaronų patiekalas, kuriame susipina ryžių makaronai, […]
Prancūziškas crème brûlée – kremiškas ir trapus vienu metu
Prancūziškas crème brûlée – vienas subtiliausių desertų, kurį galima paruošti namuose. Tai tobulas derinys tarp švelnaus, tirpstančio vanilinio kremo ir plonos, trapios karamelizuotos plutelės, kurią […]
Klasikinis Napoleono tortas pagal senovinį receptą
Napoleono tortas – tai tikra konditerijos legenda, be kurios sunku įsivaizduoti lietuviškus, rusiškus ar prancūziškus stalus. Jo švelnus kremas, trapūs sluoksniai ir tirpstantis burnoje skonis […]
