Nervų sistema yra viena sudėtingiausių ir svarbiausių organizmo sistemų, atsakingų už visos kūno veiklos koordinavimą. Ji kontroliuoja judesius, jutimą, vidinių organų funkciją ir net mūsų […]
Tuno tartaras – elegantiškas užkandis ypatingai progai
Tuno tartaras jau seniai tapo subtilios gastronomijos simboliu – patiekalu, kuris sujungia šviežumą, lengvumą ir eleganciją. Tai užkandis, tinkantis ypatingoms progoms, vakarienėms su svečiais ar […]
Čeburekai su kefyru – lengvai paruošiami ir traškūs
Čeburekai – tai vienas tų patiekalų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasti, tačiau tikras jų skonis atsiskleidžia tik tada, kai tešla būna tinkamos konsistencijos, o […]
Klasikinė lazanija su faršu ir bešamelio padažu
Klasikinė lazanija – tai patiekalas, kurio skonis žinomas beveik visame pasaulyje. Sodrus mėsos padažas, švelnus bešamelis ir minkšti lakštai sukuria patogų, namų jaukumu dvelkiantį derinį. […]
Teriyaki padažas – puikiai tinka vištienai ar žuviai
Teriyaki padažas per pastaruosius metus tapo vienu mėgstamiausių padažų ne tik Azijos virtuvėje, bet ir kasdieniuose namų patiekaluose. Jo saldžiarūgštis skonis, subtilus umami pojūtis ir […]
Naminė duona be mielių – paprasta ir minkšta
Naminė duona be mielių – tai vienas paprasčiausių ir kartu maloniausių kepinių, kuriuos galima pasiruošti savo virtuvėje. Ji nereikalauja ilgo laukimo, sudėtingų procedūrų ar ypatingų […]
Kepti sushi namuose – netikėtas skonis ir tekstūra
Kepti sushi – tai japoniškos klasikos interpretacija, kurią pamėgo viso pasaulio gurmanai. Šis patiekalas nustebina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūra – traški išorė […]
Keptas pankolis orkaitėje – gardus garnyras
Pankolis – subtilaus anyžių aromato daržovė, dažnai nepelnytai pamirštama virtuvėje. Tačiau tinkamai paruoštas jis virsta ne tik gardžiu, bet ir ypatingai kvapniu garnyru, kuris praturtina […]
Silkė pataluose – klasika šventiniam stalui
Silkė pataluose – tai tikra šventinio stalo legenda, be kurios neapsieina nei Kūčios, nei Naujieji metai, nei šeimos susibūrimai. Šis sluoksniuotas patiekalas išliko populiarus dešimtmečius, […]
Paprasti blynai su kefyru – skanūs ir greiti
Paprasti blynai su kefyru – tai klasikinis lietuviškų pusryčių simbolis, kurio skonis niekada neatsibosta. Jie purūs, švelnūs, greitai paruošiami ir visada džiugina tiek vaikus, tiek […]
